Firescul feminin

(fragment din „Cugetările unui (ne)cunoscut”)

***

Nu vreau să fac un compliment gratuit, dar în țara asta (anume în țara asta), femeile sunt mai de calitate decât bărbații. Mai deschise la minte, mai hotărâte, mai rezistente și totodată mai sensibile. Ele în multe privințe sunt egale în aptitudini cu bărbații, iar în unele privințe sunt superioare lor.

E firesc să fie așa. O femeie care devine mamă trebuie să fie echipată cu tot completul trăsăturilor psihologice și cognitive necesare creșterii unui copil. Femeile sunt mai cumpătate.

Bărbaţii sunt cei care umplu extremele, de la genialitate până la crunta stupiditate. Cu ei experimentează Natura.

Un bărbat își poate permite să exceleze în unele domenii și să fie un tâmpit în altele, în timp ce o femeie trebuie să fie uniformă, echilibrată, ca să facă față de una singură tuturor provocărilor vieții. Mai ales în vremurile noastre, când atâtea mame sunt solitare în eforturile lor.

Dacă privim lucrurile dintr-un asemenea unghi, înțelegem că feministele radicalizate, acelea care neagă existența oricăror diferențe între sexe și manifestă un fel de fanatism în problema gender, fac un mare deserviciu întregului sex feminin. Îl lipsesc de originalitate și îi declină virtuțile distinctive.

Bărbații și femeile au fost creați să fie compatibili și complementari, nu absolut identici. Căci dacă erau identici, era suficient un singur sex, nu două.

Dacă o femeie ar fi exact ca un bărbat, iar un bărbat exact ca o femeie, s-ar autocompromite ambii în fața sexului opus. Ar fi al naibii de trist și plictisitor pe Pământ dacă am fi similari. Ar fi nefiresc…

 

© Dorian Furtună, etolog
(fragment din „Cugetările unui (ne)cunoscut”)

Comments

  1. Femeia nu e egala cu barbatul. Se completeaza, da! Sunt compotibili, da! Nu mai aiurati, dragii mei. Mi-a luat 44ani din viata sa Invat sai fiu femeie. Si Sunt fericita. Sufletul de femeie e complet doar cand Iti accepti sexul. Spor, dragele mele femei creatoare de barbati alfa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *