Islamizarea Europei

 

Strategiile de integrare etno-rasială şi confesională au falimentat pe continentul european. Multiculturalismul s-a dovedit a fi un mit utopic periculos, care a provocat izolarea şi înstrăinarea comunităţilor identitare, nu apropierea lor. Merkel, Cameron şi Sarkozy au fost nevoiţi să recunoască acest fapt. Dar care sunt consecinţele?

Principala consecinţă constă în “schimbarea la faţă a Europei”, în plan demografic şi identitar – proces care cuprinde aproape toate ţările continentului. Prima în această listă este Franţa, care a devenit una dintre ţările cele mai afectate de fluxul migraţionist. Charles De Gaulle prevăzuse pericolul imigrării masive a arabilor din fostele colonii, care nu se vor asimila, ci vor disloca populaţia franceză băştinaşă: “Încercaţi să amestecaţi uleiul cu oţetul, agitaţi sticla şi după un moment veţi vedea că sunt din nou separate. Arabii sunt arabi, francezii sunt francezi! Credeţi că organismul francez poate să absoarbă zece milioane de musulmani, care mâine vor fi douăzeci de milioane şi poimâine patruzeci?” [1].

Cuvintele lui au fost premonitorii. Încă în 1974, unul dintre liderii Algeriei post-coloniale, Houari Boumedienne, ideolog al arabizării, declarase de la tribuna ONU: „Nu e departe acea zi, când milioane de oameni vor părăsi emisfera de sud şi se vor muta în cea de nord. Ei vor veni la voi nu ca prieteni, ci ca cuceritori. Arma lor vor fi copiii. Uterul femeilor noastre este arma victoriei noastre” [2].

Într-adevăr, numai din Algeria, imediat după încheierea războiului de independenţă, în 1962, au imigrat peste 300.000 de cetăţeni francezi de diferite etnii şi rase. Aceştia au iniţiat procesul de construcţie în Franţa a unei „micronaţiuni”, constituită din descendenţi ai imigranţilor din Africa de Nord, la care nu au dispărut, ci au fost cultivate pe teren nou tradiţiile „tribalismului” specific societăţilor în dezvoltare. Climatul politic care a favorizat multiculturalismul a permis ca oricine se statorniceşte cu traiul în Franţa, arabi, armeni, chinezi, africani, ruşi etc., să se considere „cetăţeni francezi”, cu dreptul de a-şi păstra identitatea etnică originară şi religia, la fel şi copiii lor. Totodată, natalitatea francezilor nativi, ca şi a nativilor din alte state europene, a început să înregistreze un declin vizibil, devenind inferioară natalităţii nou-veniţilor.

În consecinţă, în anul 2010 circa 30% dintre copiii sub 20 de ani din Franţa erau musulmani (de diferite etnii). În Paris şi Marseille procentajul copiilor musulmani e de 45 la sută. În sudul Franţei sunt deja mai multe moschee decât biserici creştine [3]. Potrivit altor date statistice colectate în 2010, nou-născuţii de origine africană ar reprezenta cel puţin 54% din numărul total al nou-născuţilor din Paris [4].

Despre cât de pestriţă devine Franţa în plan etno-rasial ne permite să ne facem o închipuire selecţionata naţională la fotbal, în care o bună parte dintre sportivi sunt de culoare. În 2011 se iscase un scandal imens în fotbalul francez, după ce s-a aflat că federaţia franceză de fotbal lucrează la un proiect care ar limita numărul jucătorilor de culoare încă de la nivel juvenil. Iniţiativa a fost dur criticată şi practic abandonată [5]. Factorul demografic impunător a permis crearea în Franţa a unui lobby politic influent, care să protejeze drepturile minorităţilor. Suporterii islamizării îşi revendică în mod intransigent drepturile, iar francezii se îngrijorează la modul cel mai serios cu privire la constituirea unei „societăţi paralele musulmane”. Cu o populaţie musulmană de peste 6,5 milioane şi în continuă creştere, Franţa pare a fi ţara europeană cu cele mai înalte tempouri ale islamizării [6]. La modul practic, dacă e să abordăm lucrurile obiectiv şi pornind de la prognozele sociologice, francezii riscă să dispară ca naţiune monorasială şi creştină în câteva decenii, fiind înglobaţi în amalgamul de rase şi etnii care devin tot mai numeroase ca reprezentanţă. Unele măsuri de securizare etnică, foarte timide şi acestea, par a fi deja întârziate.

În Belgia, afluxul de africani din fosta colonie Congo fusese iniţial perceput ca o apariţie exotică şi absolut tolerabilă pe uliţele Bruxelles-ului. Imigranţii erau dornici să se integreze rapid, iar numărul lor era infim. Odată cu intensificarea fluxului de imigranţi însă, din cauza foametei şi a războaielor civile pe continentul negru, prezenţa africanilor în Belgia a început să se facă tot mai simţită; au venit cu zecile de mii şi din Rwanda, Senegal, Burundi, Marocco, Turcia, marea majoritate musulmani. Datele sociologice sunt deja de aşa natură, încât în 2011 Bruxelles-ul a primit titulatura de „Capitală a Eurabiei”. Iar potrivit datelor statistice din 2013, 75,6% din populaţia Bruxelles-ului se trage direct din imigranţi [7].

Sociologul Felice Dassetto, care a studiat în profunzime evoluţia proceselor demografice din această ţară, prognozează că musulmanii ar putea deveni majoritari în Belgia către anul 2030 [8]. Prognozele lui Dassetto nu sunt foarte exagerate, fiindcă, într-adevăr, odată cu schimbările rasiale, intervin şi influenţele religioase, dat fiind faptul că o bună parte dintre imigranţi sunt adepţi ai Islamului, dar şi mulţi belgieni se convertesc la Islam. Potrivit datelor sociologice din 2010, 50% dintre nou-născuţi în Belgia erau musulmani [9].

Există deja cereri din partea unor organizaţii musulmane radicale, precum Liga Arabă Europeană (Arab European League), ca limba arabă să fie recunoscută drept limbă de stat în Belgia (alături de franceză şi flamandă), Islamul să devină religie oficială, să existe cote pentru tinerii musulmani în instituţiile de învăţământ şi să se renunţe la politica integraţionistă faţă de imigranţii musulmani, adică să fie permisă enclavizarea acestora [10]. Se discută la modul serios şi tot mai frecvent scenariul transformării Beligiei într-un stat islamic [11]. Este cât se poate de evident că aceste două ţări, Franţa şi Belgia, trec astăzi printr-un proces de metamorfoze identitare neaşteptat de dramatice şi accelerate.

Cum vor evolua lucrurile de acum încolo, cum se vor construi relaţiile dintre grupuri, nu poate şti nimeni cu siguranţă. Cert este că aceste ţări nu vor mai fi cum au fost sub aspect identitar. Iar istoria ne învaţă că transformările identitare importante au fost adeseori însoţite de atacuri furibunde și de tulburări sociale.

(Va urma).

© Dorian Furtună, etolog

Surse bibliografice:

1. Retragerea “centralilor” și ascensiunea “perifericilor” // de Bogdan Calehari. În Linie Dreaptă. 2 octombrie 2012 / http://inliniedreapta.net/retragerea-centralilor-si-ascensiunea-perifericilor/
2. Что ждет исламизированную Молдову. Перенимаем европейский опыт? //
Март 2011 года / http://enews.md/blogs/view/386/
3. Germany Will Become Islamic State, Says Chancellor Merkel // by Paul Williams, PhD. September 22, 2010 / http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.7440/pub_detail.asp
4. France’s Racial Birth Statistics: It’s Worse Than Reported// Mon 21 Jun, 2010 / http://www.arthurkemp.com/?p=526
5. Scandal în Franţa! Blanc nu vrea negri la loturile naţionale // 30 Aprilie 2011 / http://www.timpul.md/articol/scandal-in-franta-blanc-nu-vrea-negri-la-loturile-nationale-22949.html
6. The Islamization of France in 2012 // by Soeren Kern. Gatestone Institute. January 2, 2013 / http://www.gatestoneinstitute.org/3523/islamization-of-france
7. Ultra-métissée, Bruxelles peine à gérer sa diversitéarticle bloqué // Ricardo Gutiérrez. Lesoir.be. 7 mai 2013 / http://www.lesoir.be/238148/article/actualite/regions/bruxelles/2013-05-07/ultra-metissee-bruxelles-peine-gerer-sa-diversite
8. Brussels: The New Capital of Eurabia // by Soeren Kern. Gatestone Institute. November 22, 2011 / http://www.stonegateinstitute.org/2602/brussels-eurabia
9. Germany Will Become Islamic State, Says Chancellor Merkel // by Paul Williams, PhD. September 22, 2010 / http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.7440/pub_detail.asp
10. Бельгийский халифат // Эльмар ГУСЕЙНОВ, Париж. 2 февраля 2003 / http://www.izvestia.ru/news/272438
11. “Belgium Will Become an Islamic State” // by Soeren Kern. Gatestone Institute. November 9, 2012 / http://www.gatestoneinstitute.org/3442/belgium-islamic-state

Comments

  1. Nu înțeleg de ce islamizarea e prezentată ca fiind ceva rău.
    Identitatea culturală a statelor europene se schimbă acum; europenii au schimbat de-a lungul secolelor identitatea americilor, Indiei, Indoneziei, Africii etc. Schimbările sunt firești.
    Musulmanii din Europa nu ne vor obliga să ne convertim la religia lor, islamul interzice convertirea forțată.
    Europenii sunt speriați că se schimbă arhitectura orașelor sau moda hainelor? Sunt acestea motive serioase de frică și ură?!

    1. Da Mia dar acum in Franta,Belgia,Suedia,Norvegia exista deja cartiere in care nu ai ce cauta ca femeie fara valul islamic daca nu vrei sa fi violata sau batuta.Islamistii au cerut toleranta pentru religia lor dar ei sunt intoleranti cu restul religiilor.Daca cumva te muti in cartier fac tot posibilul sa te alunge (de la amenintari voalate pana la vandalizarea masinii tale cu vopsea )+ca sotia ta care nu poarta val este amenintata si strigata curva .Intruna din dimineti am gasit masina umpluta de gunoaie si tomberonul pus pe ea plus ca pe zidul casei au aparut mesaje scrise in araba si o cruce desenata pe usa.Am plecat evident din acel cartier dar ei sunt o plaga peste tot in Paris unde se muta vin prima data 1 2 familii turbulente dupa care chiriasii care au trait poate ani de zile in accelasi loc se muta deoarece nimanui nu ii place sa fie deranjat si apoi urmeaza exodul lor catre acel cartier.Sunt ca si tiganii dar de 100 de ori mai rai .

  2. Cel mai mare pericol, pe moment, sunt „copiii visători”, „naivii”, aduși pe valurile modernismului la cârma marilor „rechini” europeni, deveniți între timp cu dinți de vată și măcinați din interior de multiculturalism. „Nu tot ce zboară, se mănâncă…”…. Sper că nu vor fi necesare și multe alte evenimente tragice ca Europa civilizată să se trezească din visul ei roz și să înceapă a se apăra de invaziile spirituale și culturale care-i zdruncină temeliile…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *