La Raza Cosmica şi reconquista contemporană

 

În câteva decenii, hispanicii, în special mexicanii, ar putea deveni majoritari în statele de sud ale SUA. Ei nu devin americani, ci îşi păstrează identitatea natală, etnică. Am scris despre aceasta în articolul “His-panica şi cucerirea demografică a SUA“. Dar e mai mult decât atât.

Lucrurile se complică din cauza faptului că mexicanii au optica lor asupra istoriei teritoriilor deţinute acum de SUA. Pentru ei, sudul Statelor Unite reprezintă nu un teritoriu străin, ci un teritoriu pierdut, aşa cum se revendică deja la unele mitinguri de protest ale mexicanilor aflaţi ilegal în Statele Unite.

Creşterea rapidă şi ireversibilă a numărului de migranţi din Mexic şi America Latină va crea premise pentru revendicarea prin fapte, nu prin vorbe, a sudului SUA de către mexicani. Este vorba despre o reconquista contemporană, prin care mexicanii, prin majoritate numerică, vor încerca să-şi restituie teritoriile cucerite de SUA la sfârşitul secolului XIX.

În orăşelele universitare americane deja există organizaţii de „chicanos” – aşa sunt numiţi cetăţenii americani de origine mexicană – care propovăduiesc crearea unui stat nou în sud-vestul SUA, denumit Aztlan, sau Republica del Norte, format din ex-teritoriile nordului mexican, şi în care să locuiască populaţia vorbitoare de limba spaniolă, în mare parte constituită din mexicani, amerindieni şi metişi.

aztlan_map

Imagine: Statul Aztlan, marcat cu roşu, situat între Mexic şi ceea ce mai rămâne din SUA în Est, aşa cum este văzut de teoreticienii mişcării de revendicare hispanice.
Sursa: http://www.diggersrealm.com/mt/archives/002365.html

Organizaţia directoare a acestui curent separatist se numeşte MEChA, acronimul pentru „Movimiento Estudiantil Chicano de Aztlan” („Mişcarea Sudenţilor Chicanos Aztlan”). Potrivit activiştilor MEChA, noul stat Aztlan urmează să includă opt sau nouă state americane: Colorado, California, Arizona, Texas, Utah, New Mexico, Oregon şi părţi din Washington. Ideile separatiste au la bază, în mod evident, o filosofie rasială, potrivit căreia mexicanii în comun cu metişii şi cu nativii amerindieni formează o identitate rasială distinctă, denumită „La Raza” [1].

Termenul devine pe larg cunoscut în 1925, când scriitorul mexican Jose Vasconcelos scrie cartea întitulată „Rasa Cosmică” („La Raza Cosmica”), în care descrie existenţa unei rase noi, ca un produs mixt, format din amestecul populaţiilor cultivate în cadrul lumii hispanice americane; deci e vorba de o rasă care într-un final va reprezenta întreaga Americă Latină, dar şi sudul actualelor State Unite [2].

Teoreticienii formării statului Aztlan au creat şi harta ipoteticului stat, unde, marcate cu roşu, sunt indicate statele americane care, în perspectiva a câteva decenii, urmează să iasă din componenţa SUA.

În viitor, susţine expertul militar american Thomas Chittum, vom auzi despre Aztlan tot mai mult, deoarece imigraţia ilegală, tribalismul, părăsirea de către albi a teritoriilor populate de imigranţi, creează condiţii pentru realizarea visului promovat de „chicanos” [Chittum, 1996, p. 22]. La aceşti factori se adaugă fenomenul migraţiei albilor din regiunile de sud-vest în direcţia nord-vest, părăsind teritoriile preluate numeric de mexicani; Chittum denumeşte acest fenomen „valhallaism” (în mitologia nordică Valhalla este paradisul vikingilor) [ibid., p. 140].Părăsirea în masă de către albi a locurilor „invadate” de mexicani este o formă instinctivă de rezistenţă pasivă, prin evadare, faţă de diversitatea etno-rasială; este vorba la modul direct despre o migraţie rasială [3].

Statele Unite ale Americii trăiesc, ca şi majoritatea statelor europene, o perioadă a unor transformări demografice şi identitare majore. În articolul „Statele Unite şi eşecul strategiilor identitare” am arătat că în SUA se păstrează şi segregarea rasială, şi diferenţierea pe etnii şi rivalitatea dintre grupurile identitare. În eventualitatea unei crize economice sau sociale majore, există toate premisele pentru apariţia xenofobiei acute şi declanşarea unor conflicte pe criterii identitare, incvlusiv de ordin secesionist, cum s-a mai întâmplat în această ţară, dar la o anvergură mult mai alarmantă.

© Dorian Furtună, etolog

Surse bibliografice:

1. WHAT IS MEChA // http://www.mayorno.com/WhoIsMecha.html
2. La Raza // http://en.wikipedia.org/wiki/La_Raza
3. WHITE MIGRATION: THE WAVE OF THE FUTURE // by BTB, Pro-White Forum Article #18 Dec. 1st, 2001 / http://www.churchoftrueisrael.com/nsforum/nsarchive/ns18.html

• Chittum Th.W. Civil War Two. The coming breakup of America. 1996. 174 p.

Comments

  1. Daca se umbla la recoquista se unmbla la arme si daca vorbeste armele….In rest amestecul genetic neimpus si aparitia unor rase noi nu cred ca trebuie sa deranjeze pe cineva. Desigur lucrurile nu sunt atat de simple dar se poate discuta si solutie rationala exista la orice prblema pusa in termeni rationali

    1. PS Dna Helena Blavatski teosof si ocultist in sec 19, vorbeste despre amestecul rasial care va avea loc pe continentul american ducand in final la aparitia unei noi rase.

  2. În anumite regiuni ale globului, ca SUA si Europa, amestecul raselor va fi însoţit şi de conflicte etno-rasiale şi confesionale (mai ales în UE). Că se amestecă e o chestiune, că se vor urî şi omorî reciproc – e o mare problemă.

    1. Din pacate daca nu vor sa devina regn uman se vor omora in continuare intre ei. Eu nu ma consider apartinator astora si de aia folosesc persoana a treia plural . 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *