BAC-ul şi Xerox-ul

 

Dacă iei o imagine originală, o pui într-un aparat Xerox şi faci mai multe copii, care arată prost, cine e de vină? Imaginea originală, aparatul sau copiile?

Dacă iei din societate nişte copii, îi treci printr-un sistem educaţional şi îi scoţi de acolo neinstruiţi, cine e de vină? Societatea, sistemul sau copiii?

Copiile şi copiii sunt nevinovaţi. Ei sunt o reproducţie a originalului şi a societăţii, sunt un produs al sistemului de fabricaţie.

BAC-ul este oglinda în care societatea noastră se priveşte în fiecare an…

 

Comments

  1. Mi-ar placea sa pot accepta aceasta metafora aparent subtila si care demascheaza realitatea crunta a sistemului educationa. DAR, sistemul educational, societatea si copii au o energie proprie, sunt dinamici. Toate copiile facute la xerox ies aproximativ identice, insa unii copii sunt mai buni decat imaginea original, ei arata ca se poate intr-un sistem cu multe lacune sa fii bun. Apreciez intentia de a pune in cârca societatii toate relele, dar nu uitati si de responsabilitatea personala care o avem fata de viata care ne-o construim. Bunicii si parintii nostri au asteptat ca sa le faca statul tot si toate, nu au avut curajul sa-si ia viata in maini si uite-i unde sunt. “Fiecare popor isi merita conducerea” Max Weber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *